**** gastblog *** gastblog ****

Ruilen jullie wel eens kleding? Maria Vuijk-Monsuur schreef erover voor Op Orde!

Kledingruilfeestjes

Regelmatig probeer ik mijn kledingkast op te ruimen en alleen die kledingstukken te bewaren die ik draag. Toch zit daar vaak nog een categorie bij waar ik over twijfel. Mooie kleding, te mooi om zomaar weg te doen, maar nèt niet mijn maat, kleur, of niet te combineren met wat ik wel vaak draag. Voor die categorie kleding organiseren wij regelmatig kledingruilfeestjes. Alle deelnemers nemen hun nog mooie kleding mee en krijgen de kans te shoppen tussen de kleding van de anderen. Hoe mooi is het als jij precies past wat de ander doelloos in de kast heeft liggen!

Een aantal tips om ook een kledingruilfeestje te organiseren:
1. Plan een datum, bedenk hoe groot je het wilt maken en kies de juiste ruimte. Voor zomerkleding kan een waslijnparty buiten, in de winter is een binnenruimte meer geschikt. Scherm pasruimte af en zet een aantal spiegels neer.
2. Om voldoende kleding in verschillende maten te hebben, heb je minimaal tien deelnemers nodig. Nodig zoveel mogelijk mensen uit en daag hen uit goede en nog bruikbare kleding mee te nemen.
3. Zorg voor bordjes waarmee je de binnenkomende kleding makkelijk en snel kunt categoriseren: jurken, broeken, jassen, t-shirts korte of lange mouw, accessoires en dergelijke (tip: deze kun je veel vaker gebruiken dan één keer!)
4. Zorg voor kledinghangers en rekken: hangende kleding kun je veel beter beoordelen dan liggende kleding.
5. Je kunt een puntensysteem maken om ervoor te zorgen dat alles eerlijk naar waarde wordt geruild, maar dat is niet mijn favoriet. Werken in rondes waarbij iedereen per ronde vijf kledingstukken mag kiezen om te passen bevalt beter. Of geen regels, met respect voor elkaar kom je ook een heel eind.
6. Wat er overblijft schenk je aan een goed doel.
7. Het is een feestje! Wat lekkers, leuke muziek, thee, gezelligheid maken het helemaal af!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.