
Eens in de zoveel tijd bak ik poffertjes. Ik gebruik daarvoor een gietijzeren poffertjespan die ik al heel wat jaren heb.
Voor het beslag ( 6 á 7 personen) gebruik ik:
-
1 liter (amandel) melk
-
4 eieren
-
snufje zout
-
kaneel
-
zelfrijzend bakmeel/bloem (ruim een pond – op gevoel zodat het de dikte van pannenkoekenbeslag heeft)
Iedereen bij ons thuis lust wel poffertjes maar niet als maaltijd, goedkoop of niet.
Nou op een keertje na dan toen op een feestje er een poffertjes kraam was en die bakten allerlei hartige poffertjes. Bijzondere combinaties met blauwe kaas, spekjes en abrikoos. Of met ijs en chocolade en. De pubers en ik vonden het erg lekker maar man maar zozo.
Wij doen dat ook niet als échte maaltijd. Vaak als een zondagmiddaghapje… Hartig lijkt me ook lekker. Wij doen dit soort hartige dingen dan weer als we ‘pannenkoeken-gourmetten’ 🙂