Tip 213: Groentetasjes

Mijn groentetasjes gaan altijd mee als ik boodschappen doe in de supermarkt of op zaterdag naar de markt ga. Ik heb een paar groene tasjes (links op de foto) van het merk Demeter. Ideaal voor kleinere dingen als taugé, druiven of losse cherrytomaatjes. Ik heb er zelf ook een paar gehaakt (rechts op de foto) en die laat ik meestal vullen met tien peren. De marktkoopman weet al hoe laat het is als hij mij met dat netje ziet wapperen. Het is een kleine moeite om zelf tasjes of zakjes te maken. Ik kan het iedereen aanraden, het is best leuk om te proberen. Als je een beetje handig bent, naai zoiets snel in elkaar. Op de foto zie je in het midden een gekleurd tasje. Dat heb ik gemaakt van de lakentjes uit de kinderwagen van onze tweeling. Best grappig, want zo denk ik vaak nog even terug aan die tijd (ook al was dat een superdrukke periode!).

Maar het is natuurlijk ook mogelijk om tasjes te haken. Op de site van Doemijmaaruiensoep vind je veel beschrijvingen. Zoek in Google op de trefwoorden
‘haakpatroon’ en ‘boodschappennetje’ en je krijgt een beschrijving. Het gaat stap voor stap, aan de hand van foto’s.
Die uitleg heb ik indertijd ook gevolgd, het werkt prima.Het is trouwens ook leuk om een cadeau te ‘verpakken’ in zo’n zelfgehaakt netje. Dat maakt het nog weer persoonlijker en wie weet inspireer je anderen om jouw voorbeeld te volgen. Want hoe minder plastic tasjes en zakjes we gebruiken, hoe beter!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.