Tip 223: Lekker luchtje

Al een paar jaar koop ik geen wc-verfrissers meer in de winkel. Want of het nou gaat om spuitbussen of zeepblokjes in de pot; uiteindelijk komen die stoffen toch in het milieu terecht. Bovendien leveren die toiletverfrissers ook weer afval op. En het kost geld. Ook dat nog. Ik weet het, je kan ook even een lucifer branden om nare geurtjes te camoufleren. Maar voor kinderen is dat natuurlijk niet zo’n goede optie. Daarom maak ik sinds een paar jaar zelf geurpotjes. Echt heel simpel. Neem een willekeurig klein potje. Sla met een spijker en hamer gaatjes in het deksel. Vul het potje met baking soda en een paar druppeltjes pepermuntolie voor de frisse lucht. Even heen en weer schudden (niet op en neer!) en je ruikt een heerlijke frisse geur. Zoals gezegd: heel eenvoudig. En net zo effectief…

3 thoughts on “Tip 223: Lekker luchtje”

  1. Hoi Gera, even een vraag naar aanleiding van je tip 223 over een lekker luchtje in de wc. Ik heb nu enige tijd zo’n potje staan, maar het lijkt niet echt te werken omdat de geur heel flauw is. Kan dit liggen aan hoeveel bakingsoda ik in het potje heb gedaan? Moet het potje bijvoorbeeld helemaal vol? Of moet ik gewoon nieuwe pepermuntolie erbij druppelen (en hoeveel dan)?

    1. Ja inderdaad. Dan wat extra pepermuntolie erbij druppelen. Is de geur weer weg? Weer wat nieuwe druppels erbij. en even schudden- dat activeert de pepermuntgeur.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.