Tip 227: Afdekken

 

Een zomerse salade is superlekker met dit warme weer. Maar vaak blijven er dan restjes over. Voorheen deed ik die kliekjes, afgedekt met aluminiumfolie, in de koelkast. Sinds een aantal jaren gebruik ik dat soort folie niet meer. Tegenwoordig gaan alle restjes in een schaaltje en leg ik er een schoteltje of bord bovenop. ‘t Is gewoon een kwestie van wennen. In het begin had ik in de supermarkt nog weleens folie in de hand. En dan bedacht ik: ‘Oeps, dat zouden we niet meer meenemen…’

 

Het lijkt een druppel op een gloeiende plaat, maar door zo’n kleine verandering spaar je op jaarbasis veel afval uit. Gewoon doen. Je kan hiervoor ook prima glazen potten met schroefdeksel gebruiken. Voor een restje nasi bijvoorbeeld.

 

Je kan in plaats van folie ook een bijenwasdoek gebruiken. Maar vaak is het helemaal niet nodig. We zijn gewend om de aangesneden kant van een meloen af te dekken met folie. Maar je kan zo’n vrucht ook plat op een bord leggen. Kan zo in de koelkast. Dan droogt-ie ook niet uit. Dat doe ik bijvoorbeeld ook met citroenen. Het is een kwestie van omdenken.

 

Nu we het toch over borden en schoteltjes hebben; het is misschien een mooi moment om die eens langs te lopen. Hoeveel heb je er? Hoeveel gebruik je er echt?  Heeft een gezin met vier personen echt 25 borden nodig?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.