Tip 228: Hoe vieren wij een kinderverjaardag?

Afgelopen zaterdag was onze jongste dochter jarig. Ze werd zes. En hoe jarig kan je zijn. We hebben een heerlijke dag gehad. Vaak zijn mensen benieuwd hoe wij dat dan doen met kinderverjaardagen en cadeaus. Hieronder een aantal suggesties;

  • Geef je kind een ervaring cadeau. Ik ging met de jarige en onze oudste dochter ontbijten bij een hotel. Wat heeft ze daar van genoten! Daar kan het mooiste cadeau niet tegenop. Een ‘ervaring’ als cadeau kan je ook goed aan opa’s en oma’s vragen.
  • In de periode voorafgaand aan de verjaardag noteren wij cadeausuggesties op de ‘wenslijst’ (zie tip 62). Daaruit selecteren we slechts een paar cadeautjes. Dat zijn natuurlijk dingen die de kinderen graag willen hebben. Voorwaarde is wel dat ze nog niet zoiets dergelijks hebben. Zo kreeg onze dochter een pak goeie stiften, omdat die van haar echt op waren. Ik wil ook voorkomen dat ze spullen krijgt die ze eigenlijk niet nodig heeft.
  • Wij geven graag praktische cadeaus. Ze kreeg van ons een prachtige fiets. Tweedehands, maar niet van nieuw te onderscheiden. En ze kreeg van de tantes fietstassen en een bikini voor de vakantie.
  • Geef je kind cadeaus waar meerdere gezinsleden van kunnen genieten. Onze dochter kreeg van oma een schommel die haar jongere broertje ook leuk zal vinden.
  • Veel mensen hanteren vaste bedragen voor cadeaus. Blijft er nog geld over, dan kopen ze er iets kleins bij. Ik zou zeggen: doe dat niet. Geef dat bedrag erbij voor de spaarpot. Vaak zijn de spullen die je er voor een paar euro bij doet gewoon overbodig.
  • Verder kreeg ze ook nog washi-tape van haar zus, een grote reep chocola en een knutselpakket dat al heel lang op haar wenslijstje stond.
  • Vaak krijgen kinderen aan het eind van een verjaardag een snoepzakje mee met speeltjes. Als dank voor hun komst. Lief bedoeld natuurlijk, maar wij kiezen er bewust voor om geen bellenblaas, ballonnen of pennen mee te geven. De reden zal je inmiddels bekend zijn. Maar we geven wel altijd iets mee; dit keer een mini-reepje Tony Chocolonely.

Als klap op de vuurpijl mocht ze gisteravond ‘zo lang als jij wil’ opblijven. Dat maakte haar helemaal jarig. Het is heel eenvoudig, maar het maakt zo’n dag onvergetelijk. Als ze later groot zijn, herinneren ze zich niet het zoveelste kleurboek. Maar wel dat ze op hun verjaardag altijd mochten opblijven en hun lievelingseten mochten kiezen!

2 thoughts on “Tip 228: Hoe vieren wij een kinderverjaardag?”

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.