Tip 229: Liever niet printen

Laatst kreeg ik een mailbericht met onder de handtekening nog een extra boodschap. Daar stond: ‘Denk aan het milieu voordat u dit bericht print!’ Je ziet het wel vaker, ik vind het een mooi initiatief. Het is een eenvoudige manier om jezelf en anderen bewust te maken. Want elk A4’tje is er een te veel. We hebben die bomen immers nodig voor ons zuurstof. Zelf probeer ik zo min mogelijk te printen. Dat was in het begin wel even wennen, maar sinds de komst van de tablets en smartphones is het een koud kunstje om vanaf het scherm te lezen.

We hadden wel een printer, maar toen die kapot ging hebben we geen andere gekocht. Als de kinderen iets op papier moeten printen voor school, dan kan dat tegen betaling bij hen op school. Dat geldt ook voor mijzelf. Gelukkig mogen de kinderen allerhande presentaties en werkstukken ook gewoon mailen naar de docent. Het is heel eenvoudig; als je geen printer hebt, kom je ook niet zo snel in de verleiding.

Met vergaderingen was het nog weleens lastig; ik miste de agenda, notulen en andere stukken. Maar die staan inmiddels ook op de tablet. Vaak gebruik ik de digitale notitiefunctie om aantekeningen te maken. Ook hiervoor geldt: het is een kwestie van wennen.

Ben wel even nieuwsgierig; hoe gaan jullie om met het printen van documenten?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.