Tip 232: Vakantiemini’s

 

Heb je ze al gezien in de winkels? In heel veel drogisterijen en warenhuizen worden rond de zomer speciale vakantieproducten aangeboden. Ik denk aan wegwerpwashandjes, zeep voor een vakantiewasje of zo’n vakantiezomerpakket van de Minions, speciaal voor onderweg.

 

Maar veel opmerkelijker nog vind ik de mini’s. Van die kleine flesjes verzorgingsproducten die makkelijk in de toilettas passen. Ik verbaas me daar altijd over. Als je gaat backpacken en je hebt slechts één rugzakje tot je beschikking, dan begrijp ik goed dat je kiest voor een klein flesje shampoo. Maar de meeste mensen houden minder avontuurlijke vakanties. Dus tja, waarom zou je dan zo’n mini kopen als je toch al weet dat je het met die flacon niet gaat redden? Als je kiest voor een basisuitzet met alleen verzorgingsproducten die je écht gebruikt, dan kan er volgens mij prima een ‘normale’ fles shampoo in je toilettas.

 

Al die mini’s kosten naar verhouding veel meer geld en zorgen ook nog eens voor extra afval. Want vroeg of laat ben je weer aan een grote fles toe. Jammer van al dat plastic. De commercie speelt met die vakantieartikelen handig in op onze emotie. Er wordt een verlangen gecreëerd. Je krijgt het gevoel dat je al die producten nodig hebt voor een topvakantie. Alsof je niet zonder kunt. Merkwaardig toch? Ik zou zeggen: ga niet extra spullen aanschaffen voor twee, drie weken vakantie per jaar. Dat is helemaal niet nodig.

 

De belangrijkste tip die ik je kan geven: kijk voordat je naar de winkel gaat voor vakantie-inkopen, eerst nog even in alle kasten. Thuis shoppen, noem ik dat. Heb je nog spullen op voorraad? Welke flacons kan je deze zomer eindelijk opmaken? Je hebt meestal meer in huis dan je denkt…

1 thought on “Tip 232: Vakantiemini’s”

  1. Ik heb ooit eens een 1 reissetje aangeschaft. Zo’n etui met een paar flesjes en potjes. Gebruik ze nu al zo’n 10 jaar. 1 flesje vul ik met wasmiddel en de ander met shampoo. 1 potje zit vettige creme in (ik vervel altijd op vakantie, of ik nou verbrand ben of niet…). Vind dat veel handiger dan de dure mini’s! Je vult ze gewoon met je shampoo enz die je thuis ook gebruikt.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.