Tip 233: Weer thuis

 

Deze week kwamen wij thuis van een kampeervakantie in Frankrijk. Wat hebben we genoten! Maar ook thuis gaat de vakantie door. We hebben een heerlijk huis, dus daar genieten we extra van na zo’n periode.

 

Maar je begrijpt, er moet na een vakantie ook heel wat uitgepakt worden. We zijn met zeven personen bijna drie weken weg geweest. Het viel me opnieuw op hoe prettig het is om in een opgeruimd huis te wonen. Waar alleen spullen liggen die we echt gebruiken en die echt waarde hebben voor ons. Bovendien is er voor alles ruimte; we hoeven geen spullen terug te stoppen in uitpuilende kasten.

 

Het uitruimen en opruimen na onze vakantie is vrij snel gepiept. We hebben er een ruime morgen over gedaan. Alle kampeerspullen zijn schoongemaakt en naar de kelder gegaan. En alle spullen in huis hebben weer de vaste plek ingenomen. De oudste kinderen helpen altijd mee. Het is samen uit, samen thuis. Dus handen uit de mouwen. En van het meehelpen leren ze veel.

 

Maar ja, dan die was hè. Dat blijft een hobbel. Het is een flinke klus met zo’n groot gezin. Toch is alles al bijna weggewerkt. Gelukkig bleef het overdag redelijk droog. Wij hebben geen wasdroger, dus dan is het fijn als de grote badhanddoeken en slaapzakken buiten kunnen drogen. Morgen volgt het laatste deel van de vakantiewas. En daarna begin ik gewoon weer opnieuw. Want ja, aan wasgoed geen gebrek in huize Van den Berg. Dat houdt nooit op…

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.