Tip 235: Vakantielijst

 

Zoals ik al eerder schreef, werken wij met een vakantielijst. Da’s echt een aanrader. Je gaat er gewoon een keer voor zitten met je partner en schrijft op wat je nodig hebt. Van a tot z. Dat is een grote hulp bij het inpakken. Gewoon bovenaan beginnen en alles aanvinken. Hebben we alles? Check! Zeker met zeven personen is het fijn om zo’n ijkpunt te hebben. Het geeft overzicht.

 

Maar het werkt twee kanten op. Want als we terugkomen van vakantie, dan kijk ik opnieuw naar die lijst. Welke spullen dacht ik nodig te hebben, maar heb ik niet gebruikt? Ik weet niet hoe dat bij jullie gaat, maar er was een tijd dat ik altijd te veel mee nam. Want ja, je weet maar nooit. Een extra handdoek, een paar extra glazen etc. Tegenwoordig doe ik dat niet meer. Net zoals thuis hanteer ik het principe: ik heb alleen bij me wat ik écht nodig heb.

 

Toch hadden we ook dit jaar spullen bij ons die – achteraf gezien – ook thuis hadden kunnen blijven. Ik noem even de waterpistolen. We hebben drie luxe waterpistolen (uit de tijd dat onze oudste drie nog klein waren). Die gaan al heel wat jaren mee. Maar er is amper mee gespeeld deze vakantie. Dus die kunnen van de lijst, die blijven volgend jaar thuis. Zoals ik er ook spullen bij schrijf die ik was vergeten.

Zo blijft de lijst up-to-date voor een volgende vakantie.

 

Zijn jullie dit jaar ook iets vergeten? Of had je juist veel te veel spullen bij je?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.