Tip 248: Verrassing

 

Ook als je minimaliseert blijft het leuk om cadeaus te geven en cadeaus te krijgen. Dat lijkt misschien wat eigenaardig, omdat je juist probeert met minder spullen te leven. Maar daar is een heel eenvoudige oplossing voor…

Voorheen had ik voor mijn verjaardag een verlanglijstje met allemaal leuke, maar niet echt noodzakelijke spullen. Vaak dingetjes uit een woonwinkel of kookwinkel. Daar kon je mij wel blij mee maken. Dat is nu veranderd. Ik begrijp natuurlijk goed dat mensen niet met lege handen willen komen. Daarom vraag ik tegenwoordig vaak ‘belevenissen’ cadeau. Gezellig samen ergens een kopje koffie drinken en bijpraten bijvoorbeeld.

Als ik zelf iemand een cadeau geef, dan laat ik mij leiden door wat de ander vraagt. Ik ga mijn minimalistische levensstijl niet opdringen. Maar ik luister goed naar iemands wensen. Ik neem niet zomaar iets mee dat ik toevallig zag liggen. Dus: heel bewust. Over alle aankopen wordt nagedacht.

Het lijkt me trouwens leuk om elkaar te inspireren.  Welke minimalistische cadeautjes vind jij leuk om weg te geven of te krijgen?

 

Ik heb twee suggesties:

  • – Tegoedbonnen voor een gezellige activiteit. Kinderen vinden dat ook leuk. Een vrijkaartje voor het zwembad, bijvoorbeeld. Of een avondje bioscoop.
  • – Iets wat je zelf hebt gemaakt. Geef bijvoorbeeld eens een potje zelfgemaakte jam weg. Mijn broer bracht laatst een potje bramenjam mee bij een verjaardag. Zeer welkom!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.