Tip 253: De lekkerste frieten

Bij ons is de zaterdag ‘patatdag’. De frites snijden we zelf en bakken doen we in de garage, in een grote frituurpan. Ik gebruik er gewone, stevige aardappels voor. Het is eigenlijk heel eenvoudig om te maken en echt lekker. Als je het een paar keer doet, krijg je er vanzelf handigheid in;

· Schil de aardappels en spoel deze schoon.

· Snijd ze in dunne, gelijke reepjes of gebruik een patatsnijder.

· Zet ze een kwartier weg in een grote bak met koud water.

· Doe de reepjes in een vergiet, laat het water weglekken.

· Leg een theedoek op het aanrecht en spreid de reepjes daarop uit.

· Dep de frites af met een tweede theedoek. Zorg dat de reepjes goed droog zijn.

· Bak de frites voor op 150 graden; ongeveer vier minuten (dikke frieten vijf minuten).

· Laat de frites minimaal een half uur afkoelen (spreid ze uit op een theedoek of bakplaat).

· Bak de frites in kleine porties af op 190 graden (vier tot vijf minuten).

Na het afbakken serveren met een beetje zout en paprikapoeder. Mmm, smullen maar! Misschien niet zo gezond, maar wel heel erg lekker. En omdat je het zelf maakt, smaakt het extra goed. Het is ook leuk trouwens om je kinderen erbij te betrokken. Snijden, wassen etc. Het zijn allemaal stapjes die zij prima kunnen volgen. En je begrijpt: de voorpret vergroot het plezier!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.