Tip 261: Hergebruik

Afgelopen week kreeg ik een heel aantal Op Orde!-boeken binnen. Die zijn bedoeld voor een event waar ik spreker ben. Ik heb de doos niet zelf in ontvangst genomen en zag pas later dat-ie kan worden hergebruikt. Een mooi initiatief van het Centraal Boekenhuis. Je kan de doos weer meegeven aan de chauffeur. Dus dat gaat later alsnog gebeuren. Het is fijn om te merken dat het steeds normaler wordt om dit soort spullen opnieuw in te zetten. Tien jaar geleden was hergebruik veel minder populair. Steeds meer bedrijven pakken het nu op. En dat moeten ze ook wel, want de Nederlandse overheid wil toe naar een circulaire economie. In 2050 moet dat doel bereikt zijn. Dan hebben we een economie die draait op hergebruik van grondstoffen en materialen.

Dat duurt dus nog wel even. Maar je kan er ook in je gezin al mee aan de slag. Een lege conservenpot is makkelijk te gebruiken als voorraadpot voor rijst. Gebruikte enveloppen kunnen prima dienstdoen als kladbriefje (gewoon even doorscheuren). Van oude lakentjes maakte ik indertijd broodzakken. En zo zijn er veel meer spullen die je met een beetje creativiteit opnieuw kan gebruiken.

Hebben jullie daar mooie voorbeelden van? Laten we elkaar inspireren! Zo zijn we eigenlijk al trendsetters richting een circulaire economie J

2 thoughts on “Tip 261: Hergebruik”

  1. pas je blog ontdekt. Leuk! Er zitten veel praktische tips bij. Ik zoek al een poosje voorraadpotten, maar nu ik deze tip lees kan dat natuurlijk prima een glazen pot van een of ander zijn.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.