Tip 273: Knoflook

Deze week zag ik het voorbijkomen op een website: je eigen knoflook telen. Zou ‘t inderdaad net zo simpel zijn als dat het werd voorgespiegeld? Ik nam daarom de proef op de som.

Je vult een jampotje met aarde en stopt daar een teentje knoflook in met het puntje omhoog. De grootste teentjes geven de grootste bollen, is de belofte. Af en toe een beetje water en goed veel zonlicht; dat moet voldoende zijn. Het potje staat bij ons in de vensterbank, bij het aanrecht. Het gaat zo’n vijf maanden duren. En als het goed is, heb je dan je eigen knoflookbol. Ik ben benieuwd!

Hebben jullie hier ook ervaring mee?

1 thought on “Tip 273: Knoflook”

  1. Ik stop gewoon wat teentjes in de tuin in oktober november.in juni heb ik heerlijke verse knoflook. Binnen lijkt me niet echt een goed idee. Je kan wel het groen gebruiken dan.
    Ik deed het vroeger ook met gember in een pot voor het raam. Een mooie plant kwam er uit en later oogsten ik de gemberwortel als de plant was afgestorven. Nu ik echter allergisch ben voor gember doe ik dat niet meer.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.