Tip 277: De SINT-methode

Met het sinterklaasfeest voor de deur worden sommige ouders een beetje onrustig. Wat geef je de kinderen voor cadeau? Ze hebben immers al zo veel speelgoed… Vaak moeten we echt ons best doen om iets te verzinnen. Als vervolgens ook grootouders om een cadeautip vragen, wordt het helemaal lastig. Ik weet dat sommige ouders de speelgoedfolder aan hun kinderen geven om een verlanglijstje op te stellen. Zelf doen wij dat niet. Door de NEE/NEE-sticker op de brievenbus krijgen wij de gids sowieso niet. Ik weet dat daar verschillend over wordt gedacht, maar wij vinden dat wel zo prettig. Het voorkomt een hoop prikkels. Ik heb een handig hulpmiddel bedacht om het aantal cadeaus te beperken en tegelijkertijd een leuke mix te bieden. Het is de SINT-aanpak. De letters van SINT staan voor de volgende cadeaus:

– Lee*S*voer
– Iets dat ze w*I*llen hebben
– Iets dat ze *N*odig hebben
– Iets om aan te *T*rekken.

Opa’s en oma’s kunnen ook goed een letter voor hun rekening nemen. Misschien help ik je hiermee een beetje op weg. Heb je ook nog een suggestie? Laat hieronder een reactie achter!

2 thoughts on “Tip 277: De SINT-methode”

  1. Geef ze een beleving. Een dagje met het gezin naar een museum of Pretpark. Middagje bowlen, bios-bon of binnenspeeltuin? Genoeg te bedenken. En het geeft geen rommel!

  2. Het hele jaar door als je iets bedenkt wat even wachten kan dit al opschrijven. Hierdoor hebben wij altijd wel iets te vragen. Vooral dingen als klei, stiften, knutselspullen zijn daar geschikt voor. Maar ook dat ene leuke spelletje wat altijd bij dat vriendinnetje gespeeld wordt…

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.