Tip 288: Afdekken

Met kerst wordt er door de meeste mensen uitgebreider gekookt dan normaal. En vaak blijven er restjes over. Voorheen deed ik die kliekjes, afgedekt met aluminiumfolie, in de koelkast. Sinds een aantal jaren gebruik ik dat soort folie niet meer. Ik wil immers afval besparen. Tegenwoordig gaan alle restjes in een schaaltje en leg ik er een schoteltje of bord bovenop. ‘t Is gewoon een kwestie van wennen. In het begin had ik in de supermarkt nog weleens folie in de hand. En dan bedacht ik: ‘Oeps, dat zouden we niet meer meenemen…’

Het lijkt een druppel op een gloeiende plaat, maar door zo’n kleine verandering spaar je op jaarbasis veel afval uit. Gewoon doen. Je kan hiervoor ook prima glazen potten met schroefdeksel gebruiken. Voor een restje nasi bijvoorbeeld.

Je kan in plaats van folie ook een bijenwasdoek gebruiken. Maar vaak is het helemaal niet nodig. We zijn gewend om de aangesneden kant van een citroen af te dekken met folie. Maar je kan zo’n vrucht ook plat op een bord leggen. Kan zo in de koelkast. Dan droogt-ie ook niet uit. Net zo gemakkelijk.

Dus heb je restjes over van het kerstdiner? Denk dan na over een alternatief voor folie door afgesloten bakjes, potten of bordjes te gebruiken. Goed bezig

1 thought on “Tip 288: Afdekken”

  1. Ik bewaar hier voor bakjes van de chinees, heel af en toe haal ik daar afhaaleten en de bakjes was ik na gebruik af en kan ze daarna nog heel wat keren gebruiken. Dat is natuurlijk ook plastic, maar in ieder geval word dat meerdere keren hergebruikt. Het voordeel van die bakjes is dat je er ook eten in kan opwarmen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.