Tip 302: Warmetruiendag

Morgen is het warmetruiendag!

Door heel eenvoudig de verwarming lager te zetten, kunnen we energieverspilling te lijf gaan. Dat kan op alle dagen van het jaar, maar vooral ook morgen op vrijdag 10 februari. Want dan vieren we weer Warmetruiendag!

Meedoen is simpel: zet de verwarming minimaal een graad lager, trek een warme trui aan en bespaar ‘gezellig en comfortabel’ 6 procent energie en 6 procent CO2-uitstoot. Let wel: per graad! Dat loopt dus hard op.

Je went aan warmte. Bij ons thuis houden we voor de woonkamer 18 graden Celsius aan. ’s Avonds gaat de knop soms iets hoger. Het lijkt misschien aan de koude kant, maar ik heb gemerkt dat het voor ons warm genoeg is. Het huis is goed geïsoleerd en houdt warmte vast. Op de foto zie je mijn dikke trui. Daarin heb ik het nooit koud.

Dus, doen jullie ook mee? En hebben jullie ook een favoriete warme trui?

5 thoughts on “Tip 302: Warmetruiendag”

  1. Bij ons staat de verwarming ook standaard op 18. Behalve dan de laatste dagen, omdat mijn man ziek is en wat extra wartme nodig heeft. Maar dan nog, staat hij op 18,5. Morgen is het overigens pas 2 februari 🙂

  2. Volgens mij is het morgen 2 februari. Ik ben een trouwe lezer van je interessante blog.

  3. Ik vrees dat de verwarming echt niet meer lager kan… Overdag staat-ie op max 17 graden, we bouwen op vanaf 16,4. Als dat echt te koud is, gaat-ie 0,2 hoger, enzovoort. ’s Avonds gaat hij langzaam hoger naar de 18 graden. Alleen als er bezoek komt, zetten we hem wat hoger. Dus of het morgen nog lager kan, nee. Maar bij ons is het dus echt alle dagen wame-truiendag! Ik heb ook meerdere favoriete warme truien. Jouw trui ziet er trouwens wel echt heerlijk warm uit!

  4. Het is morgen geen vrijdag 10 februari.
    Maar de komende dagen wordt het kouder dus hier blijft de kachel aan staan. De slaapkamers zijn niet verwarmt dus daar hebben we juist extra warmte nodig. Dus dat worden twee pyjama’s over elkaar heen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.