Tip 304: Cadeautjes

Ook als je minimaliseert blijft het leuk om cadeaus te geven en cadeaus te krijgen. Dat lijkt misschien wat eigenaardig, omdat je juist probeert met minder spullen te leven. Maar daar is een heel eenvoudige oplossing voor…

Voorheen had ik voor mijn verjaardag een verlanglijstje met allemaal leuke, maar niet echt noodzakelijke spullen. Vaak dingetjes uit een woonwinkel of kookwinkel. Daar kon je mij wel blij mee maken. Dat is nu veranderd. Ik begrijp natuurlijk goed dat mensen niet met lege handen willen komen. Daarom vraag ik tegenwoordig vaak ‘belevenissen’ cadeau. Gezellig samen ergens een kopje koffie drinken en bijpraten bijvoorbeeld.

Als ik zelf iemand een cadeau geef, dan laat ik mij leiden door wat de ander vraagt. Ik ga mijn minimalistische levensstijl niet opdringen. Maar ik luister goed naar iemands wensen. Ik neem niet zomaar iets mee dat ik toevallig zag liggen. Dus: heel bewust. Over alle aankopen wordt nagedacht.

Het lijkt me trouwens leuk om elkaar te inspireren. Welke minimalistische cadeautjes vind jij leuk om weg te geven of te krijgen?

Ik heb twee suggesties:

  • Tegoedbonnen voor een gezellige activiteit. Kinderen vinden dat ook leuk. Een vrijkaartje voor het zwembad, bijvoorbeeld.
  • Iets wat je zelf hebt gemaakt. Geef bijvoorbeeld eens een potje zelfgemaakte jam weg.

4 thoughts on “Tip 304: Cadeautjes”

  1. ingredienten voor een baksel. bijv. mijn vriendin probeert suikervrij/arm te eten, had bij mij een keer wortelcake gegeten, vond ze lekker. Dus bij volgende gelegenheid een kartonnen tasje, hergebruik, met glazen potjes (ook hergebruik) met havermout, honing, baksoda en dergelijke.
    Hoeveelheden afgepast volgens bijgesloten recept op leuk papier afgedrukt. Werd erg op prijs gesteld.

  2. Velletje mooie postzegels, zelfgestekt plantje of zaadjes uit eigen tuin, zelfgemaakt postsetje met briefpapier en enveloppen van papier uit oude magazines.

  3. Ik hou van lezen, dus boekenbonnen zijn voor mij favoriet. Ik drink graag thee…dus verschillende zakjes thee vind ik fijn om te krijgen. Wij geven vaak iets wat op kan, een goede fles wijn, fles drank, een koffiepakketje met lekkere koekjes, thee met chocolade of tuinplanten! En wordt altijd goed ontvangen. Ik vind cadeaubonnen niet leuk om te geven, maar de ontvanger weer wel, dus die staan ook vaak op het program!

  4. Ik geef vaak een staatslot en neem het eindgetal van de leeftijd van de jarige.
    Vaak vraag ik er nog even bij of ze wel delen als ze de hoofdprijs winnen ;).

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.