Tip 314: Sieraden

Vandaag gaan we aan de slag met alle sieraden. Denk aan je gouden ketting, maar ook aan de armbandjes die je bij de drogisterij hebt gekregen. 

Misschien houd je niet zo van sieraden. Je moet er echt iets mee hebben. Dat neemt niet weg dat veel mensen toch op allerlei plekken in huis sieraden bewaren. Ik zou zeggen: haal ze allemaal eens tevoorschijn.

Ga eerst aan de slag met de kettingen, armbanden en ringen die geen waarde vertegenwoordigen. Laat die stuk voor stuk door je handen gaan. Welke draag je echt? Welke nooit en kunnen weg? Welke minder waardevolle halskettingen kan je misschien in de verkleedklerenbak van je kinderen doen?

Doe hetzelfde met sieraden die wel waarde vertegenwoordigden. Welke draag je vaak en graag?
Misschien heb je ook wel sieraden met een verhaal. Misschien heb je wel sieraden geërfd en koester je die. Als ze iets voor je betekenen, is er geen reden om ze weg te doen. Da’s natuurlijk voor iedereen heel persoonlijk. Maar probeer wel voor jezelf uit te zoeken of je die sieraden nog gaat dragen. Of is er wellicht een ander familielid dat je er blij mee kunt maken? Laat spullen een functie hebben.

Op dezelfde manier ken ik ook mensen die iets uit een erfenis kregen dat ze helemaal niet mooi vonden. Maar ja, om het vervolgens weg te doen, da’s best een stap. Ze hebben het in overleg met een edelsmid tot een nieuw sieraad laten smeden dat ze nu elke dag kunnen dragen. De herinnering blijft op die manier levend. Mooi toch? Als je daar waarde aan hecht, vooral doen! Beter dan dure sieraden in een kluis laten liggen…

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.