Tip 321: Potten en pannen

Het is niet nodig om veel pannen te hebben. Met een goede koekenpan, een braadpan en een paar kookpannen kom je een heel eind.

Die pannen staan bij mij ook vooraan in het kastje. Ik kan er gemakkelijk bij.

Soms is het goed pannen weg te doen. Pannen met een versleten teflonlaag bijvoorbeeld.

Dus ga vandaag al je pannen eens langs. Kies voor een basisuitzet, en selecteer ze op multifunctioneel gebruik. Het assortiment in kookwinkels is breed. Zo’n winkelier laat je geloven dat je voor elk gerecht onderhand een aparte pan nodig hebt. Asperges, soep, stamppot of mosselen: het kan allemaal in een en dezelfde pan.

1 thought on “Tip 321: Potten en pannen”

  1. Dat je veel pannen voor meerdere doelen kunt gebruiken is zeker waar. Bovendien gebruik ik tegenwoordig ook een pan voor aardappels en groente, even opletten met de gaar tijd en je bespaart niet alleen gas ,maar je hoeft ook minder pannen af te wassen. Ik gebruik trouwens steeds meer dingen voor meer dan waar ze oorspronkelijk bedoeld zijn. Glazen voor koude en warme dranken. Soepkommen doen ook dienst als dessertschaaltjes of als schaaltjes voor borrelhapjes, chips en nootjes, mijn deeg kom gebruik ik ook als saladeschaal. Kortom minder spullen nodig vooral handig als je een kleine keuken hebt zoals ik met minimale bergruimte.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.