Tip 323: Tweedehands telefoon

Op mijn FB pagina deelde ik een artikel over ‘refurbished telefoons’. Mijn puberzoon schafte er vorig jaar eentje ‘refurbished’ aan. Hij bevalt tot nu toe prima. Ik kocht zelf een half jaar geleden een telefoon op Marktplaats. Tweedehands dus, bij een particulier. Ook deze bevalt tot nu toe goed. Hebben we geluk gehad?

Sinds wij minimaliseren zijn er dingen die we écht anders doen dan zeg 7 jaar geleden.

  • We kopen véél minder spullen
  • We kopen zoveel mogelijk tweedehands

Lekker circulair. Ik ren dus niet meteen naar de winkel. Ik zoek eerst of het ergens tweedehands wordt aangeboden. Soms lukt dat niet, dan koop ik het in de winkel.

Ben je gevoelig voor impulsaankopen? Leer jezelf dan deze routine aan. Eerst kijken of het ergens tweedehands wordt aangeboden. Misschien kan je iets lenen? Misschien kan je een telefoon overkopen van iemand uit je familie? Van iemand die tóch elke keer het nieuwste model koopt? Zo vertraag je je aankopen en leer je jezelf beheersen.

Wat is jullie ervaring met tweedehands? En zijn er dingen die je nu anders doet ten op zichte van de tijd dat je nog niet minimaliseerde?

2 thoughts on “Tip 323: Tweedehands telefoon”

  1. Zelf koop ik veel tweedehands: speelgoed, boeken, spullen voor in huis zoals vazen en meubels, kinderkleding op kledingbeurs, maar ook de winterjas van m’n man en mij, kinderfietsjes, etc. Scheelt budget en is goed voor onze planeet. Eigenlijk alleen nog maar goede ervaringen mee. En ik merk dat ik creatiever en bewuster met alles om ga ipv alles kant en klaar in de winkel op een presenteerblaadje te krijgen.

  2. Ik heb nu ook twee keer over een tweedehands mobiel gekocht. Het scheelt veel geld. Gelukkig nooit echt problemen gehad, maar omdat ik niet het nieuwste van het nieuwste wil merk ik wel dat telefoons snel verouderen en door update’s de telefoon vertragen. Toch probeer ik minstens twee jaar met een mobiel te doen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.