Tip 326: Een ‘eigen dag’

Ook deze vooorjaarsvakantie staat er weer een ‘eigen dag’ voor een van de kinderen op het programma. Hoe wij dat doen lees je in de archieftip hieronder.

Eerder schreef ik op Op Orde! al eens over een weekplanning en een periodeplanning voor je gezin.
Als je een volle agenda hebt, dan hoef ik je niet te vertellen dat het soms lastig is om leuke activiteiten te organiseren. Je hebt al zoveel in een week dat je die vrijdagavond niet spontaan nog eens weg wilt gaan samen met je man. Maar als je daar plezier aan beleeft, dan is het juist belangrijk om die uitjes bovenaan je lijstje te zetten. Maak tijd, maak keuzes. Ook voor je gezin. Minimalisme is alleen dat in je huis en je leven houden wat je belangrijk vindt. Voorkom dat je alleen maar bezig bent je huis op te ruimen, plan familietijd in! Want je weet zelf hoe leuk het is om samen met de kinderen iets te ondernemen.

Over dat laatste gesproken: het is ook goed om met een van je kinderen apart iets te gaan doen. Dat versterkt de band. Wij hebben vijf kinderen en een keer per jaar hebben ze een ‘eigen dag’. Dan gaat een van ons als ouder met een van de kinderen op stap. Ze mogen dan zelf iets kiezen. Ik kan het iedereen aanraden! Als je meerdere kinderen hebt schiet die individuele aandacht er nog weleens bij in. Sommige kinderen eisen die aandacht zelf wel op – ongeacht de grootte van het gezin. Anderen zijn rustiger van karakter; dan kan een beetje aandacht echt geen kwaad.

Wij geven de kinderen liever ‘ervaringen’ cadeau dan spullen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.