Eco-juf

Een nieuwe generatie leren over duurzaamheid.


Als eco-juf verzorg ik prikkelende gastlessen voor basis- en middelbaar onderwijs. Waar blijft ons afval? Hoe werkt dat met groene energie? En hoe groot is jouw ecologische voetafdruk? En hoe zit het met de plastic soep?

Eco-juf in de klas

Werk jij op een basisschool of in het voortgezet onderwijs? Zoek je iemand voor een inspirerende les over duurzaamheid? Over afval en groene energie, bijvoorbeeld. En over hoe dat zit met die ecologische voetafdruk? Als eco-juf kan ik ongetwijfeld iets voor je betekenen. Nee, geen zure boodschap, maar juist positieve vibes.

Waar bestaat een les uit?

Speciaal voor mijn gastlessen heb ik een reiskoffer gevuld met allemaal spullen die verwijzen naar het thema. Zo kan ik op een speelse manier uitleggen dat voor alles grondstoffen nodig zijn. En dat je die grondstoffen opnieuw kunt gebruiken door hergebruik van afval. Maar ook over manieren om energie op te wekken en wat een leerling zelf kan doen om duurzamer te leven.

Uiteraard pas ik een les aan op het leeftijdsniveau van leerlingen. Dus voor de onderbouw op de basisschool iets meer spel en voor leerlingen in het voortgezet onderwijs bijvoorbeeld een pittige Kahoot-quiz. Dankzij twintig jaar onderwijservaring weet ik hoe je die aandacht kunt vasthouden. Ja, zelfs bij een uitgebreid onderwerp als duurzaamheid.

Wat vraag ik voor een gastles?

Voor een gastles van een uur breng ik 125 euro excl BTW in rekening. Voor meerdere gastlessen op dezelfde dag is uiteraard een combinatieprijs af te spreken.

De prijs is inclusief voorbereiding en reistijd. Dat wil zeggen: als de reis niet langer duurt dan een half uur. Daarboven reken ik een meerprijs. Heb je speciale wensen? Ik denk graag mee. Neem gerust contact op voor alle mogelijkheden.

Vertrouwd door...

Komt voor in onder andere...

Klik hier voor alle momenten in de media

Winkelwagen