Ik ben het
Eco-juf

Gastlessen over duurzaamheid

Goed zorgen voor de aarde doen we voor de aankomende generaties. En hoe mooi is het om hen nu al enthousiast en betrokken te maken!  Als gastjuf denk ik samen met kinderen na over hoe we dat heel praktisch kunnen doen. Door te letten op ons afval bijvoorbeeld, minder te verspillen en minder stroom te gebruiken.

Gastles: Jouw voetafdruk

Zeg, hoe groot is jouw ecologische voetafdruk eigenlijk?
Mijn wattes?!?
Jouw e-co-lo-gi-sche voetafdruk. Anders gezegd: hoe duurzaam leef jij?
Het is heel simpel: hoe beter je zorgt voor de aarde, hoe kleiner je voetafdruk.
Dus wil jij ook leren hoe je dat doet? Wil jij weten hoe je die afdruk zo klein mogelijk houdt? Volg dan deze les met lekker veel praktische tips.
Niet alleen leuk, maar ook héél belangrijk.
Speciaal voor leerlingen van de bovenbouw en klas 1 en 2 van het VO.

 

 

 

22 jaar ervaring in het onderwijs

Voordat ik Heerlijk Minimaliseren begon heb ik  22 jaar met veel plezier gewerkt in het basisonderwijs. Die ervaring kan ik fijn inzetten als ik gastlessen verzorg.

Basisscholen

Als eco-juffie kom ik graag op school een gastles geven. Dat kan bij de kleuters maar ook in de midden en bovenbouw. Door mijn ervaring binnen het onderwijs kan ik goed inspelen op het leeftijdsniveau van de kinderen en de juiste werkvormen kiezen om samen aan de slag te gaan. Thema’s: duurzaamheid, zorgen voor de natuur, biodiversiteit, plastic soep, en afvalvermindering.

Middelbare scholen

 Graag denk ik samen met leerlingen na over diverse thema’s hoe je duurzamer kunt leven. Wat kan je nou  zelf doen? Maar ook; wat kan je in de schoolomgeving doen? Hoe zit het  in de kantine als het gaat om afval? De gastles is lekker interactief, met gebruik van digitale hulpmiddelen. Ook is een online les mogelijk als uw school buiten een straal van max 100 km is

Ik geef ook bij u op school graag interactieve gastlessen over duurzaamheid. De gastlessen sluiten aan bij kerndoel 39: Met zorg omgaan met het milieu. De opdrachten passen dus binnen het thema Duurzaamheid en focussen op verschillende vaardigheden: van experimenteren, ontwerpen, discussiëren tot logisch redeneren.  Beschikbaar voor alle leeftijdsgroepen. Staat uw school te ver weg? Dan kunnen we het ook online doen. 

 

 Graag denk ik samen met leerlingen na over hoe je door minder afval te maken, duurzamer kunt leven. Dit doen we lekker interactief, met gebruik van digitale hulpmiddelen. Ook is een online-les mogelijk als uw school buiten een straal van max 100 km is.

Wat kost zoiets?

Toelichting op de prijzenlijst

Gastles duurzaamheid | max 60 minuten   | Prijs 150,- euro ex. BTW | Dit is inclusief  de voorbereidingstijd.

Reiskostenvergoeding | Prijs 25 cent/kilometer

 

Dag duurzaamheid onderwijs, 2021

Lijkt het je leuk in contact te komen?

Ik zou het leuk vinden even met je in gesprek te gaan over de mogelijkheden!

Neem contact op via de onderstaande knop.

Winkelwagen