Weet jij welke vormen van greenwashing er zijn?

Dat kom je te weten in deze interactieve workshop/presentatie over greenwashing - speciaal voor jouw organisatie of gemeente.

Hoe herken ik greenwashing als consument? En hoe doe ik dat als organisatie: maken jouw leveranciers zich bijvoorbeeld schuldig aan greenwashing? Hoe zit het met regelgeving en hoe kun je wél eerlijk naar buiten treden met jouw boodschap op gebied van duurzaamheid als bedrijf of gemeente?

Wat kan ik verwachten?

In deze workshop zoomen we verder in op greenwashing en de verschillende uitingsvormen hiervan. En ook; welke dingen kan je juist wél doen om eerlijk en duidelijk te zijn over je duurzame acties. Daarnaast leer je welke criteria de Autoriteit & Markt (ACM) hanteert als het gaat om greenwashing. Een informatieve sessie met handvatten om meteen zelf aan de slag te gaan.

Leer de wetgeving kennen.

De Europese Commissie wil dat het voor consumenten duidelijker wordt of een product echt milieuvriendelijk is geproduceerd. In een wetsvoorstel staat dat producenten de milieuvriendelijkheid van hun producten moeten kunnen aantonen. In het voorstel dat is gepresenteerd, staat dat bedrijven hun claims moeten kunnen onderbouwen en daarover duidelijk moeten communiceren. Ook moeten de claims van tevoren onafhankelijk geverifieerd worden en moet er wetenschappelijk bewijs zijn. Wil jij je hierop voorbereiden? Ook dit komt aan bod tijdens deze interactieve presentatie.

Voor wie wel?

Voor wie niet?

Wat kost zo'n sessie?

PS: da's natuurlijk helemaal vrijblijvend

Winkelwagen