Kassabonnetjes

Neem jij altijd een kassabon aan?

Ik deed het eerder wel. Totdat ik besefte dat het eigenlijk verspilling van papier is. Voor sommige dingen heb je natuurlijk wél een bonnetje nodig. Om iets te ruilen of als garantiebewijs bijvoorbeeld.

Soms nam ik ook zomaar een bon aan.  Als ik bijvoorbeeld in de supermarkt een klein boodschapje deed. Als dat gebeurde, deed ik hem thuis in de papierbak. Dat dit niet de bedoeling is las ik laatst op internet. Bonnetjes worden gemaakt van een speciaal soort papier: thermisch papier.  Neem je tóch bonnetjes aan, dan moeten ze dus bij het restafval. Afval scheiden is natuurlijk goed. Voorkomen nog beter!

Wisten jullie dat bonnetjes van een speciaal soort papier zijn gemaakt?

7 reacties op “Kassabonnetjes”

  1. Ik heb erover gedacht om geen bonnen meer aan te nemen. Maar nu heb ik al een paar keer gehad dat bij de supermarkt zag dat de korting niet verrekend was. En ook al een paar keer dat ik bij thuiskomst zag dat producten over datum waren. Dan is het lastig om zonder bon terug te gaan. Weet niet goed hoe dit op te lossen.

    1. Ja, het is dan lastig verhaal halen zonder die bon. Dan is het al winst als je bijvoorbeeld voor heel kleine boodschapjes de bon niet aanneemt. Ik koop bijvoorbeeld onverpakte kaas op de markt. Ik weet wat de prijs is. Dan hoef ik voor dat ene boodschapje geen bonnetje meer. Vaak nemen we automatisch de bon en zelfs soms pinbon mee…

  2. Maar als je ze niet meeneemt, belanden ze toch ook bij afval? Tenminste, zie kassiere dan altijd hem in prullenbak doen bij haar voeten.

  3. Ik neem de bonnen altijd mee, controleer ze in de winkel op eventuele onjuiste prijzen en gebruik ze thuis om mijn kasboek in te vullen, en daarna verdwijnen ze bij het restafval.

  4. Ik neem altijd de kassatiketjes aan om voor ik de winkel verlaat, te controleren of de aangerekende prijzen wel correct zijn. Ik heb het al meermaals voorgehad dat er bepaalde producten in de winkel goedkoper geprijsd stonden in de winkel maar aan de kassa duurder werden afgerekend. Soms vergeten de kassierster aangegeven kortingsbonnen in te scannen.
    Ik controleer dus altijd mijn kassatiket.

  5. Neem altijd de bonnetjes mee om in het kasboek te schrijven. Gooi het altijd daarna in de oudpapierbak, geen idee dat dat niet mag.

  6. Ik zal er toch eens verandering in brengen. Normaal neem ik altijd alle bonnen mee omdat ik thuis een kasboek bijhoud. Misschien een opschrijfboekje meenemen en daar alle bedragen inzetten zodat ik het thuis nog weet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.