Gun je kind lievelingsspeelgoed.

Let op! Er volgt nu eerst wat info over de  Speelgoed Challenge van november. Dit is dus wat anders dan de uitgebreide online cursus waarover je hier verderop op de pagina meer leest. 

Dé Speelgoed Challenge:

𝗠𝗔𝗔𝗥 𝗲𝗿 𝗶𝘀 𝗮𝗹 𝘇𝗼𝘃𝗲𝗲𝗹 𝘀𝗽𝗲𝗲𝗹𝗴𝗼𝗲𝗱…  Tis niet te geloven maar volgende maand komt de Sint alweer in ’t land. Gevolgd door de gezellige decembermaand. Uiteraard wil je je kinderen met deze feestdagen verwennen. Maar met wat? En hoewel jij denkt dat er meer dan genoeg (!) speelgoed is, vervelen je kinderen zich snel als ze niet op hun tablet mogen.

Op maandag 6 november start de eerste editie van de Heerlijke Speelgoed Challenge. Minder speelgoed – meer speelplezier! Tot en met vrijdag 10 november gaan we hiermee samen aan de slag. Zodat jij – voor de feestdagen – overzicht hebt van wat er al is en wat er misschien op het verlanglijstje kan. Wel zo fijn, schaf je geen speelgoed aan waar uiteindelijk niet mee wordt gespeeld. Zonde van je geld. Uiteraard deel ik gedurende de challenge ook duurzame tips.

𝗝𝗲 𝗸𝗿𝗶𝗷𝗴𝘁:

 • Een digitale hand-out met opdrachten.
 • Een dagelijkse video van mij met tips en ervaringen.
 • Toegang tot een live Q&A op woensdag 8 november voor ál jouw persoonlijke vragen.
 • Toegang tot een speciale WhatsApp groep. Door het samen te doen motiveren en stimuleren we elkaar! 

De kosten voor de challenge en materialen zijn 15 euro.

En een toffe bonus: je krijgt 25% korting op het uitgebreide cursusboek dat hoort bij de online speelgoed cursus. In plaats van 17,50 ontvang je ‘m voor 13 euro. Leuk om te weten: ik put als coach uit de ervaring die ik 22 jaar heb opgedaan als leerkracht basisonderwijs.

𝗔𝗮𝗻𝗺𝗲𝗹𝗱𝗲𝗻 kan door het contactformulier onderaan de deze pagina in te vullen.  Doe je mee?  Ik heb er al zin in! 

 

"Het mooiste speelgoed is geen speelgoed!"

Mijn verhaal

‘Morgen ga ik naar het Zweedse Warenhuis en koop ik een heel aantal van die kasten met opruimbakken. Ik ben zo klaar met de zooi in de slaapkamers van de kids. Als we het netjes sorteren in de bakken is het probleem vast opgelost’. Ik weet het nog goed dat ik dit zo’n 10 jaar geleden tegen mijn man zei.  Pff wat kon ik me soms irriteren aan de hoeveelheid spullen in ons huis. Ik had het idee dat ik altijd bezig was met opruimen. Vooral dat speelgoed. Een never ending story. Had ik de slaapkamers van de oudste drie gedaan was het na een kwartier (vooral als er een vriendje of vriendinnetje kwam spelen) alweer een puinbak.

Mijn ontdekking

In die tijd zagen mijn man en ik een aantal documentaires over duurzamer leven. We wilden daarmee aan de slag. Juist omdat we kinderen hadden. Tja wat leefden we hen voor… Toen ik een keer achter de laptop zocht naar oplossingen voor het beter organiseren van spullen kwam ik per toeval terecht op een website van minimalisten.  Ik ontdekte; ‘dat wat je niet hebt hoef je ook niet te verplaatsen, op te ruimen, schoon te houden, te repareren, te vernieuwen, te organiseren’. Dat leek me heerlijk! En dat wat je niet koopt, hoeft ook niet geproduceerd te worden. Wél zo duurzaam. Een win-winsituatie dus. En dat geldt ook voor speelgoed. Sterker nog, ik ontdekte ‘minder speelgoed geeft meer speelplezier’ hoe tegenstrijdig dat ook klinkt.

Dit kun je verwachten:

Nu voor 69 euro

Overzicht van de cursus

 • Je krijgt alle informatie in je mailbox. Je kunt dus meteen beginnen.
 • Je krijgt een digitaal cursusboek (90 pagina’s) met daarin opdrachten en achtergrondinformatie.
 • Uiteraard staan er opdrachten in om meteen aan de slag te gaan.
 • Je doet de opdrachten wanneer het jou uitkomt. 
 • Je krijgt toegang tot een besloten WhatsApp groep voor tips, info, vragen en om elkaar te motiveren.
 • Advies van mij als coach bij persoonlijke vragen per whats app of per mail.
 • Gratis toegang tot de maandelijkse live Q & A voor al je persoonlijke vragen.

           Twijfel je of het wat voor je is? Overleggen kan altijd, hoor!

Extraatje: je kan het boek Op Orde! Minimaliseren (of ebook als je dat liever wilt) in het gezin met 25% korting aanschaffen.

Het is tijd voor rust, ruimte en overzicht in je huis én leven.

Nu voor 69 euro

Liever zelfstandig deze zomer aan de slag gaan met het cursusboek?
Dat kan ook. Bestel het ebook (€17,50) hieronder.

Of meld je aan voor de Speelgoed Challenge die 6 november begint.

Het cursusboek is niet alleen geschikt voor ouders maar ook als jij als professional met kinderen werkt.

Winkelwagen