Meer rust ervaren dankzij minimaliseren

Minder onnodige spullen
fijner voor jezelf - beter voor de aarde

Mijn verhaal

‘Morgen ga ik naar het Zweedse Warenhuis en koop ik een heel aantal van die kasten met opruimbakken. Ik ben zo klaar met de zooi in de slaapkamers van de kids. Als we het netjes sorteren in de bakken is het probleem vast opgelost’. Ik weet het nog goed dat ik dit zo’n 10 jaar geleden tegen mijn man zei.  Pff wat kon ik me soms irriteren aan de hoeveelheid spullen in ons huis. Ik had het idee dat ik altijd bezig was met opruimen. Vooral dat speelgoed. Een never ending story. Had ik de slaapkamers van de oudste drie gedaan was het na een kwartier (vooral als er een vriendje of vriendinnetje kwam spelen) alweer een puinbak.

Mijn ontdekking

In die tijd zagen mijn man en ik een aantal documentaires over duurzamer leven. We wilden daarmee aan de slag. Juist omdat we kinderen hadden. Tja wat leefden we hen voor… Toen ik een keer achter de laptop zocht naar oplossingen voor het beter organiseren van spullen kwam ik per toeval terecht op een website van minimalisten.  Ik ontdekte; ‘dat wat je niet hebt hoef je ook niet te verplaatsen, op te ruimen, schoon te houden, te repareren, te vernieuwen, te organiseren’. Dat leek me heerlijk! En dat wat je niet koopt, hoeft ook niet geproduceerd te worden. Wél zo duurzaam. Een win-winsituatie dus.

Minimaliseren

Stapje voor stapje ben ik onze huisraad gaan minimaliseren. Ik begon met kleine projecten zoals de keukenla. Vanuit mijn eigen ervaring ontwikkelde ik de Op Orde!-methode. Het is een middel om je huis effectief te minimaliseren. Tijdens deze cursus leer je er alles over.

Dit kun je verwachten:

Nu voor 75 euro

Overzicht van de cursus

Start:  1 juni 2024

Je krijgt alle informatie in je mailbox. Je kunt dus  meteen beginnen.

  • Per week krijg je voor elke dag opdrachten en achtergrondinformatie. Je doet de opdrachten wanneer het jou uitkomt. Het is niet erg als je ze niet elke dag kunt doen. Je kan het later gewoon inhalen.
  • Je krijgt toegang tot een besloten insta-account (Heerlijkeminimaliseermaand) voor tips, info, vragen en om elkaar te motiveren.
  • Advies van mij als coach bij persoonlijke vragen.
  • Er zijn twee live Q&A Instamomenten. Die kan je ook later terugkijken als het je niet uitkomt qua tijdstip.
  • Je krijgt de Heerlijk Minimaliseren deursticker.

           Twijfel je of het wat voor je is? Overleggen kan altijd hoor!

'In de online minimaliseercursus leert Gera je in kleine maar doeltreffende stappen je aankoop- en bewaargedrag te veranderen. Ik loop nu rond in mijn huis en denk daarbij: Wat wil ik houden? Zo omring ik me met spullen waar ik echt iets mee doe of blij van word en maak ik eindelijk ruimte in mijn huis en hoofd'. (Lotteke den Hartog)

Je ontvangt twee extraatjes:

Extra 1: toegang tot een private podcast.

Extra 2: je kan het boek (of ebook als je dat liever wilt) Op Orde! Minimaliseren in het gezin met 25% korting aanschaffen.

Het is tijd voor ruimte in je huis én leven.
Gun het jezelf!

Nu voor 75 euro

Winkelwagen