Alles is er al…

Ik las in de ‘Genoeg’ een treffende column van Marieke Henselmans. Ze haalt de woorden van Hanneke Veen uit de Vrekkenkrant van 1994 aan. ‘Alles is er al’. Als je iets nodig hebt, hoef je alleen maar rond te bazuinen dat je het zoekt. Ergens op een zolder ligt het te verstoffen en iemand anders wil het best aan je geven. Hoe waar!

Marieke vertelt dat ze heel veel heeft weggedaan van haar huisraad en hoe prettig ze dat vindt. Op zich zijn de spullen voor haar niet het probleem. Ze vindt nog steeds dezelfde dingen mooi. Ze hoeven alleen niet tot het einde van haar dagen in ‘haar hut’ te staan.

Heel herkenbaar voor mij. Ik vind ook nog steeds spullen mooi. En dat zal blijven. Maar als Poortwachter heb ik geleerd heel selectief te zijn wat er ‘onze hut’ inkomt. Waarom? Omdat ik elke dag de voordelen ervaar van het hebben van minder spullen. En dat wil ik graag zo houden!

Winkelwagen