Brrr, koud klusje?

Wat ik vandaag deed? Jep, mijn vriezer te ontdooien šŸ™‚

Eerder zag ik daar altijd een beetje tegenop. Nu heb ik een fijne manier gevonden.

Eerst haal ik alle spullen eruit. De spullen kunnen met dit weer natuurlijk mooi een poosje buiten liggen zonder te ontdooien.

Ik zet het apparaat uit. Zet de deuren open en wacht een uurtje. Daarna zet ik een pan met heet water in het vriezergedeelteĀ en doe het deurtje dicht. Vrij snel is dan het ijs gesmolten en maak ik het goed droog met een doek.

Als ik de inhoud uit de vriezer haal, loop ik meteen even na wat ik nog in de vriezer heb aan producten. Zo weet ik ook meteen welke kliekjes eerst eens even moeten worden opgemaakt. Omdat wij relatief weinig vriesruimte hebben, kom ik eigenlijk nooit echte ‘verrassingen’ tegen.

Maar als je wel een grote vriezer hebt, kan je het overzicht gemakkelijk kwijtraken. Dan is het slim om voor producten die snel gegeten moeten worden, een specifieke la (of mand in een vrieskist) te gebruiken. Ook in de koelkast zet ik producten weg op houdbaarheid. Ik zet wat ik snel wil gebruiken ivm een beperkte houdbaarheid, vooraan in het zicht.Ā  Op de site van de consumentenbondĀ vindĀ je trouwens meer tips en een bewaarwijzer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.