De vakantiepot


Kinderen genieten van gezinsmomenten en uitjes. Je kan daar
– ook in deze herfstvakantie – al voorpret aan beleven door de vakantiepot in te voeren. Daar gaat deze tip over.
Pak een glazen pot, bijvoorbeeld een flinke weckpot. Roep je gezin bij elkaar en vraag hen wat zij nou een leuk vakantie-uitje vinden. En daarmee bedoel ik niet meteen tripjes naar pretparken of andere plekken waar je van a tot z wordt vermaakt. Denk eerder aan een filmavondje thuis, zelf een fotospeurtocht maken, een keer naar het zwembad, buiten pannenkoekjes bakken met het gourmetstel, een ‘zo lang mogelijk opblijven als je wilt’- avond, marshmallows roosteren boven de vuurkorf, een avondwandeling maken (inclusief zaklamp!). Om er maar eens een paar te noemen. Het geeft de kinderen de mogelijkheid zelf mee te beslissen en soms komen ze met verrassende dingen, waar je zelf niet op was gekomen.

Spreek met je kinderen af dat ze nog allerlei leuke activiteiten mogen verzinnen en dat ze die dan ook zo snel mogelijk aan je doorgeven. Ik schrijf die uitjes altijd op een papiertje en dat stoppen we dichtgevouwen in de pot. Tegen de tijd dat de vakantie aanbreekt, heb je een heleboel tips. Een pot vol. En tijdens de vakantie kan je een van de kinderen laten grabbelen. ‘Wat zullen we morgen eens gaan doen? Jij mag een briefje pakken.’ Heel eenvoudig, maar dit werkt altijd.  En het leukste is natuurlijk als ze een papiertje trekken dat ze zelf hebben ingevuld. Dat houdt het ook een beetje spannend.

Kortom, een mooie manier om alvast wat voorpret op te bouwen en je geeft ongemerkt al wat structuur aan je vakantie. Kost niets, maar succes verzekerd.
Winkelwagen