De voordelen van minimaliseren

Ik heb ze maar eens opgeschreven, de belangrijkste voordelen van het minimaliseren. Ik tel mijn zegeningen. Misschien ben ik er wel een paar vergeten, maar ik wil dit rijtje graag met jullie delen!

Dankzij het minimaliseren…

 

 • Heb ik overzicht
 • Is er duidelijkheid voor de kinderen
 • Hoef ik niet meer te zoeken naar spullen in huis
 • Is er ruimte voor dingen die ik graag wil realiseren in mijn leven
 • Heb ik geen onnodige spullen meer in huis
 • Hoef ik me nooit meer te storen aan troep
 • Is er meer tijd om te doen wat ik écht wil
 • Heb ik altijd kleding die ik leuk vind en die bij me past
 • Houd ik minder afval over
 • Heb ik minder onkosten
 • Eten we gezonder
 • Is er letterlijk meer ruimte in huis
 • Verkwist ik minder materialen en grondstoffen
 • Is er meer speelplezier voor de kinderen
 • Ben ik vaker tevreden
 • Heb ik minder uitstelgedrag
 • Beleef ik meer rust
 • Belast ik het milieu minder met schadelijke stoffen
 • Worden de slaapkamers geen speelpaleizen meer
 • Ben ik veel bewuster gaan leven
 • Ga ik vaker lokaal winkelen
 • Koop ik vaker tweedehands en kies ik voor hergebruik van
  spullen
 • Ben ik minder gestrest
 • Ben ik bevrijd van dwingend materialisme
 • Maak ik vaker doordachte keuzes
 • Heb ik meer voldoening gekregen

  Welke voordelen van het minimaliseren ervaar jij?

1 reactie op “De voordelen van minimaliseren”

 1. Je schrijft dat je minder afval overhoudt. Dat vind ik boeiend. Hier is dit jaar een betaalsysteem begonnen waarbij je per zak, of per kliko een behoorlijk bedrag moet betalen. Veel mensen mopperden er dan ook over,want het zou wel heel duur worden. (tja de bedoeling is ook dat mensen beter opletten wat ze wegdoen)
  Na al jaren erg opletten wat ik in huis haal, en wat er weg gaat, zag ik eindelijk een voordeeltje voor mij aankomen omdat ik weinig afval heb, netjes GFT, glas, kleding, papier, enz scheidt. Zelf zit ik rond 250 gram per week. Meestal gebruik ik een leeg koffiepak als afvalzakje. Als die vol is gaat er een touwtje om en gaat het in een prullenbak buiten. Die prullenbak staat ergens buiten, voor zover ik merk komt er geen putlucht uit. Na twee of drie maanden heb ik dan een pedaalemmerzak vol en gaat het in de ondergrondse container.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.