De voordelen van weinig kinderkleding

Heel veel vrouwen zullen het herkennen; het kopen van kinderkleding is heerlijk. Winkels spelen er gretig op in. Want ja, we doen alles voor de kinderen hè! Maar goed, je zult begrijpen dat ik daar inmiddels een wat andere visie op heb. Ik denk dat een kast vol kleding helemaal niet hoeft. Een minimale garderobe biedt ook voor kinderen zoveel voordelen.

  • Weinig kleding maakt dat je precies weet wat je in de kast hebt liggen of hangen.
  • Weinig kleren betekent ook dat je makkelijker combinaties maakt. Kies makkelijk te combineren kleuren.
  • Weinig kleding bespaart enorm veel geld. Kleding is vaak een grote kostenpost in een gezin.
  • Kinderen hebben net als volwassenen al snel een voorkeur als het gaat om welke kleding ze leuk of prettig vinden. Als er een beperkt aantal setjes hangt (met zorg geselecteerd) dan draagt je kind dus altijd kleding die het fijn vindt. En nee, dat hoeft dan zeker geen vermogen te kosten.
  • Je houdt ruimte over in je kast. Doordat je niet zo veel kleding hebt, kan je alles ook overzichtelijk opruimen.
    Doordat er niet zoveel in de kast ligt, heeft alles een vast plekje en is het makkelijker opruimen na de was. Ook kinderen kunnen dat al vrij snel zelf.
  • Weinig kleding hebben, voorkomt ook dat je schuldgevoelens ontwikkelt. Ken je dat? Dat je kind een bepaalde korte broek maar een keer heeft aan gehad tijdens de zomer? Dat je weet: die broek gaat-ie volgend jaar niet meer passen. Zonde toch!

 

Wist je trouwens dat het maken van kleding extreem milieuvervuilend is? Het watergebruik ligt heel hoog in de kledingindustrie. Ook verdwijnen via het spoelwater veel kleurstoffen in de vrije natuur. Alleen daarom al zou het allemaal wat minder kunnen.

Trouwens, ik koop veel kleding tweedehands. En ik krijg ook veel kleding. Daar ben ik blij mee 🙂  

Toch kleeft er ook een nadeel aan. Omdat je veel krijgt, heb je eerder de neiging om het toch maar te houden en in de kast te leggen. Altijd handig toch?
Ook al is het niet helemaal je smaak of dat van je kind. Ik zou zeggen: blijf kritisch, wees selectief. Doe op tijd kleding ook weer weg. Maar een ander er blij mee. Het een heel seizoen achterin de kast laten liggen zonder het te dragen is pas echt zonder. Bedenk: het is beter om te geven, dan te krijgen!
Winkelwagen