Denk in kleine stapjes…

‘Ik breek mijn benen nog eens een keer over jullie speelgoed!’

Herkenbaar? Bedenk dat ál dat speelgoed niet in een dag je huis is ingekomen. Wil je daar verandering in brengen, begin dan met kleine stapjes. Je zult over een maand al verschil merken.

Vandaag zoek je bijvoorbeeld al de stiften en potloden van je kinderen bij elkaar. Maak er een leuk klusje van samen met je kroost. Sorteer de stiften: geen dop? Kleurt amper of heeft geen potloodpunten? Slijp ze even! Tot slot maak je twee bakken. Een bak voor alle goede stiften en een voor kleurpotloden (doe er een goede slijper bij) en zet dit in de kast op een vaste plek. Sorteer het zo dat er een van elke kleur in zit. Drie rode stiften is niet nodig.

Veel meer potloden of stiften voor in een bak? Doe alle overige goede stiften en potloden in een doos en bewaar deze voor als de uitgezochte stiften op zijn. Of doneer ze aan een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, de kerk, scouting of geef ze aan een familielid. Alle stiften doen het, wat zal dat fijn kleuren de volgende keer! En waarschijnlijk hoef je zelf de komende vijf jaar geen potloden of stiften meer aan te schaffen. Ook fijn om te weten voor 5 december! 

Winkelwagen