Huh, klopt dat wel?

De hele kast vol en toch het gevoel hebben dat je nodig eens iets moet shoppen dit weekend. Veel vrouwen herkennen het. We dragen 80%van de tijd maar 20% van onze kleding. Veel kleding betekent vaak veel kastvulling. Daaronder vallen ook de kledingstukken met de kaartjes er nog aan… Hoe wij omgaan met kleding zegt veel over de relatie met onszelf. Confronterend soms.
.
Al heel wat jaren geleden ben ik gaan leven met een BASISuitzet aan kleding. Gebaseerd op @project 333 van Courtney Carver. Hoe ik dat deed lees je in de de archief tips op de site. (zoekwoord kleding)
Het leerde mij de voordelen van minder kleding en sindsdien heb ik alleen nog maar kleding in mijn kast die ik het liefst morgen aan zou willen doen!
.
Kleding minimaliseren is fijn voor jezelf, maar ook voor de Aarde. Het maken van kleding is enorm milieubelastend en dan heb ik het nog niet eens over de dramatische arbeidsomstandigheden van de werknemers in de textielfabrieken. Daarom kies ik liever voor tweedehands kleding.
.
Wil je ook een basisuitzet aan kleding? Doe de Kledinghanger-test.
Hang alle kleding in je kast met de hanger dezelfde kant op. Na het wassen hang je de gedragen kleding met de hanger de andere kant op. Je kan dit ook doen door kleding binnenstebuiten in je kast terug te leggen. Na 6 weken zie je precies wat je wel en niet hebt gedragen.
Winkelwagen