Jeans

Jaarlijks worden er maar liefst 2 miljard (!) spijkerbroeken verkocht. Dus waarschijnlijk zijn er heel veel van dit soort broeken in je huishouden te vinden 🙂 Hoeveel heb jij er in de kast?

In één broek kan tot 10.000 liter water verborgen zitten. Daarvan kan je zo ongeveer 200 keer zes minuten douchen (Verborgen Impact 2017) Vaak worden ze ook nog eens geproduceerd tegen bodemprijzen in fabrieken waar de arbeidomstandigheden ronduit slecht zijn.

Houd alleen de broeken die je écht draagt. Geef broeken een tweede leven bij iemands anders in plaats van ze op de stapel te laten liggen in jouw kast als je jou niet fijn zitten.

Broeken die je wellicht over een tijdje wel passen, kan je buiten de kast in een opbergbox bewaren. Zorg dat er alleen kleding in je kast ligt die je op dit moment ook écht draagt. Dat zorgt voor overzicht en voorkomt het gevoel van ‘ik heb niks om aan te trekken’. Wat impulsaankopen om dat gevoel te stillen, vermindert.

Paar kilo kwijt en denk je dat de broek dan wel past? Winkel in je eigen voorraadbox.

Spijkerbroeken kan je ook prima tweehands kopen. Of denk bij het aanschaffen van een nieuwe spijkerbroek eens aan het leasen van een broek, bijvoorbeeld van het merk MUD jeans.

Winkelwagen