Jong geleerd, oud gedaan!

Iedereen snapt dat als je maar spullen je huis in laat komen, je huis op een gegeven moment overvol raakt. Dat zijn soms juist de kleine dingen. Bijvoorbeeld kinderspulletjes. Ongeveer anderhalf jaar geleden kregen mijn kinderen de twee linker bekers. Meestal probeer ik dit soort dingen te omzeilen. Maar dat lukt niet altijd 😉 Maar toegegeven: ze worden gebruikt en ze vinden ze leuk. Onlangs kwamen er twee nieuwe bij. Houd ik ze alle vier? Ik vraag aan mijn kinderen welke ze het leukst vinden en willen houden. De linker. Prima houden we die en de andere twee doen we weg.  Zo probeer ik hen te leren dat je:

  • moet kiezen welke je écht mooi vindt

  • dat je niet álles hoeft te bewaren

  • afstand te doen van dingen

  • dat je het beste dit soort bekers kunt voorkomen

Wat er niet in komt, hoeft er ook niet meer uit!

Winkelwagen