Kleine speelgoedjes

Als je kleine kinderen hebt, dan ken je deze speelgoedjes ongetwijfeld…  Ik denk aan poppetjes, prulletjes, spelletjes. Van die gratis speeltjes die je krijgt bij een chocolade-ei of aan de kassa bij de winkel. Ik probeer te voorkomen dat er nog meer van die speeltjes ons huis binnen komen. Maar het is lastig. Kinderen nemen snel iets aan of krijgen iets mee in een snoepzakje. Er zijn overal spaaracties. Soms geeft een familielid iets mee dat is opgespaard. Een zakje met mini keukenspulletjes, Smurfen en gratis armbandjes. Het is leuk, maar voor heel even. Er wordt niet echt mee gespeeld.

Soms kan je er niet omheen. Je kind komt met iets thuis… Tip: spreek dan samen met je kind een plek af waar je kleine speelgoedjes bewaart. Als die bak of la vol is, dan moet er dus iets anders uit. Dat geef je dan weg. Zo leer je kinderen om de hoeveelheid te beperken. Vaak voegt zo’n speeltje weinig toe. Een kind gaat er niet opeens meer door spelen. Dat verzadigingspunt is in de meeste huishoudens al lang en breed bereikt.

Zo’n vaste opbergplek met een beperkte inhoud is een handig hulpmiddel. Je kan het ook voor andere dingen toepassen. Je eigen hobbyspullen bijvoorbeeld.

 

#minimaliseren
#minimalisme
#bewaren
#gezin
#kinderen
#speelgoed
#opbergen
#hobby
#levenmetaandacht
Winkelwagen