Kookboeken

Vandaag heb ik een uitzoek- en opruimtip. Die gaat over het plankje vol kookboeken en recepten. Of misschien liggen ze bij jou op een stapel. Hoeveel van die boeken heb je eigenlijk in huis? Hoeveel gebruik je er daadwerkelijk? Heb je misschien recepten in een laatje liggen die je hoognodig eens uit moet zoeken?

Ik heb het aantal indertijd teruggebracht tot drie kookboeken en een schriftje vol (familie)recepten. Ik kook en bak graag, maar meer heb ik niet nodig. Veel recepten vind je immers ook op internet. In de inbox van mijn mailprogramma bewaar ik recepten in een speciaal mapje. Eens in de zoveel tijd schoon ik dat mapje op. Recepten die ik nooit gebruik, wis ik weer. Zo blijft het overzichtelijk. Het voorkomt dat ik eindeloos moet zoeken naar die beschrijving voor een gerecht.  Kookboeken die je tijdelijk in een doos op zolder zet, ga je trouwens écht niet meer gebruiken.


Wist je trouwens dat de meeste bibliotheken ook kookboeken in de collectie hebben? En ook hier geldt: bewaar alleen recepten waarvan je zeker weet dat die in de smaak vielen. Maak er even een foto van!

Winkelwagen