Kwartier-klusjes

Lukt het jou een beetje om deze dagen samen met de kinderen in een ritme te komen? Thuisonderwijs, huishouden en misschien wel je eigen werk combineren is dan best even een gepuzzel!

Misschien erger je je juist nu aan de hoeveelheid spullen in je huis. Overal spullen, na een paar dagen al overal speelgoed?
Bedenk dat ál dat speelgoed, al die spullen  niet in een dag je huis zijn ingekomen. Wil je daar verandering in brengen, begin dan met kleine stapjes. Gebruik dan juist déze periode om samen met je gezin  kleine projecten aan te pakken. Je zult over een maand al verschil merken.

Zo’n klein project waar de kinderen je goed bij kunnen helpen is het uitzoeken van alle stiften en kleurpotloden. Maak er een leuk klusje van samen met je kroost. Laat ze dus álle stiften en potloden in het hele huis opzoeken. Sorteer de stiften: geen dop? Kleurt amper of heeft geen potloodpunten? Slijp ze even! Tot slot maak je twee bakken. Een bak voor alle goede stiften en een voor kleurpotloden (doe er een goede slijper bij) en zet dit in de kast op een vaste plek. Oudere kinderen hebben vast hun eigen etui of bak. Maar het idee is hetzelfde…Veel meer potloden of stiften voor in een bak? Doe alle overige goede stiften en potloden in een doos en bewaar deze voor als de uitgezochte stiften op zijn. Of doneer ze aan een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, de kerk, scouting als dat straks weer kan.  Alle stiften doen het, wat zal dat fijn kleuren de volgende keer! En waarschijnlijk hoef je zelf de komende vijf jaar geen potloden of stiften meer aan te schaffen of te vragen voor een verjaardag.

Zo kan je met de kinderen natuurlijk de aankomende dagen heel wat van dit soort ‘kleine projecten’ gaan oppakken. Denk aan de overige knutselspullen, spelletjes, buiten speelgoed. Nou ja, je snapt ‘m wel.  ‘Kwartier-klusjes’ dus.

Winkelwagen