Met hetzelfde gemak in je eigen broodzak

Regelmatig krijg ik vragen over de broodzakken die ik gebruik. Ik heb ze vooral gemaakt om het zelfgebakken brood in te bewaren. Ook neem ik de zakken mee naar de markt als ik een gesneden brood of pistoletjes voor het weekend koop. Uiteraard is de achterliggende gedachte dat ik hierdoor minder plastic verbruik. De katoenen zakken zijn ook geschikt voor de vriezer. Nou moet ik er wel bij vertellen dat ik zo’n brood nooit heel lang ingevroren laat liggen. Met onze grote gezin is het immers snel op, het krijgt geen tijd om uit te drogen.

Hergebruik

broodzakken die ik gebruik zijn gemaakt van lakentjes uit het ledikant en de wieg van onze kinderen. Dat zoiets een nieuwe bestemming krijgt, heeft voor mij meerwaarde. Het is leuk om spullen opnieuw te gebruiken. Zo denk ik dagelijks even terug aan de tijd dat ze eronder lagen te slapen. Dat zal wel een moederdingetje zijn.

Zo’n zak maken stelt niet zoveel voor. Althans, als je een beetje handig bent met de naaimachine. Je maakt een  rechthoekige zak met daaraan een lintje om het uiteinde dicht te kunnen knopen. Ben je zelf niet zo handig? Misschien ken je iemand die het voor je kan naaien van een oude lap stof? Bestellen kan  natuurlijk ook. Google maar eens op de merken Bag-again en Re-sag.

 

Hebben jullie ervaring met stoffen (brood)zakken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.