Minder papier

Ken je deze spreuk?

Bijvoorbeeld in een mailbericht.  Je ziet het steeds vaker, ik vind het een mooi initiatief. Het is een eenvoudige manier om jezelf en anderen bewust te maken. Want elk A4’tje is er een te veel. We hebben die bomen immers nodig voor ons zuurstof. Zelf probeer ik zo min mogelijk te printen. Dat was in het begin wel even wennen, maar sinds de komst van de tablets en smartphones is het een koud kunstje om vanaf het scherm te lezen.

Papier dat we opnieuw kunnen gebruiken, of enveloppen scheur ik tot kleine briefjes. Daarop kan ik dan een notitie maken.

Hoe doen jullie dat?

4 reacties op “Minder papier”

  1. Ik hergebruik ook oud papier en enveloppen voor bijvoorbeeld boodschappen briefjes.
    We printen hier zelden.
    Maar wat ik maar niet onder controle krijg is het papierwerk wat de kinderen elke week weer vanuit school mee nemen ?

  2. Vroeger printte ik nog netjes elke maand mijn afschriften van de bank van de betaalrekening. Terwijl ik ook een digitaal afschrift had. Op een gegeven moment ben ik ermee gestopt met de gedachte: wanneer heb ik dit nu ooit nodig gehad? Nou, het antwoord is: nooit. Ik download mijn afschriften wel en bewaar 5 jaar. Laatst heb ik de oude administratie van 2013 opgeruimd en dat was (helaas) nog een jaar dat ik afschriften had geprint. Hopelijk de laatste…. De waterfactuur e.d. komt digitaal en die bewaar ik in mijn jaarmap op de pc. Ik vind het allemaal prima. Ik print zo weinig mogelijk. Oude enveloppen gebruik ik ook voor notities of boodschappenlijstjes.

  3. Ik heb geen printer meer.En zoals het er nu uitziet na een jaar zal ik er geen aanschaffen ook. Ik heb 1 keer een beroep moeten doen op iemand anders om iets te printen. Dan geef ik een vergoeding.
    Enveloppen worden bewaard en als boodschappen notitiebriefjes gebruikt. Voor meer notities heb ik een @bamboek. Een bamboek is een notitieblok wat je kan hergebruiken. Op het speciale papier kan je schrijven met een soort whitebordpen, het blijft staan als je eroverheen wrijft, maar je kan het wissen met een nat doekje. Ik kreeg deze bambook van iemand die wist dat ik graag hergebruik, omdat “het zo bij jou past”. Voor het maken van de bambook maakt men gebruik van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Vind ik ook mooi.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.