Minimaliseer in Mei

En we beginnen we met een leestip, valt mee hè ?

Bedenk dat al de spullen in je huis er niet in korte tijd zijn gekomen en er dus ook niet in korte tijd weer uit hoeven. Je uitzet is gegroeid, jaar na jaar. Het is onzin dat je zo’n enorme hoeveelheid ook binnen een paar weken hebt uitgezocht en geminimaliseerd. Ik denk dat wij nu ongeveer ruim 9 jaar bezig zijn – en het begon met de keukenla. Bovendien zijn er nog steeds stappen die we moeten nemen. Gun jezelf de tijd! Maar bedenk wel: de knop is om. Je wilt lekker aan de slag. Houd ’t dus vooral positief.

Begin met kleine, makkelijk af te ronden projecten.

Begin met je eigen keukenla. Of de verbanddoos, pak de krantenmand erbij of begin met het nachtkastje. Bedenk: wat wil ik graag houden? Al het andere kan (in principe) weg. Door elke keer kleine projecten aan te pakken, heb je eerder een succeservaring. Beginnen met de hele zolder is veel te hoog gegrepen. Als je kleine stapjes maakt, kom je elke keer een beetje verder. Moet jij eens kijken waar je over een jaar bent! En ja, die zolder. Het is waarschijnlijk een probleemgebied. Maar daar kom je vanzelf aan toe; eerst maar eens oefenen met eenvoudig af te ronden klussen.

Gebruik bij het minimaliseren de Op Orde!-methode die ik heb ontwikkeld. Zo oefen je om een goede taxateur te worden. Dat is belangrijk. Het gaat er bij minimaliseren om dat je leert beoordelen wat voor jou van waarde is. Dat goed beoordelen van je huisraad is soms best lastig. Hoe meer je oefent met ‘kleine projecten’ hoe beter je wordt. Je leest in mijn boek ‘Op Orde! minimaliseren in het gezin’ hoe de methode precies werkt. Het boek kan je bestellen door het contactformulier rechtsboven in te vullen.  Of klik hier.

Morgen gaan we aan de slag met ons eerste ‘kleine project’. En onthoud: met aandacht leef je ook nog duurzamer!

Winkelwagen