Minimaliseer Maand dag 13

Ken je dat, dat je middenin een telefoongesprek zit en even snel een datum of tijdstip wilt noteren, maar dat er nergens in de kamer een pen is te vinden?

Ik ken dat namelijk maar al te goed. Het huis eet pennen op. Ik weet het zeker šŸ˜‰ Hoe dan ook, ze liggen er nooit als je ze nodig hebt. Een paar jaar geleden hebben we een mandje neergezet in de kast. De afspraak werd: alle pennen die we in huis hebben, liggen in dat mandje. Dan bedoel ik natuurlijk niet de pennen uit de etuis van onze kinderen…Ergens anders mogen geen pennen meer liggen. Zei ze ‘streng’…Een vaste plek voor alles, ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Heb je een pen gebruikt, dan gaat-ie terug in het mandje. En het werkt. Toegegeven, er zijn grotere problemen in de wereld, maar je moet klein beginnen. Wat voor pennen geldt, geldt voor heel veel vergelijkbare dingen in huis.

Overigens is het zo gek nog niet om inzichtelijk te maken hoeveel je van iets in huis hebt. Het leert je ook om gratis pennen af te slaan. Je weet immers dat je er al genoeg hebt liggen. Denk minimalistisch. Hoeveel pennen heeft een mens nodig? Plastic pennen zijn net als de plastic borden en bekers wegwerpartikelen. Gewoon niet meer aan beginnen…

Winkelwagen