Minimaliseer Maand dag 7

Vandaag wil ik het eens hebben over make-up. Misschien niet voor iedereen een belangrijk onderwerp, maar dan moet je de tip maar een keertje overslaan.

Ben je daarentegen wel vaak in de weer met oogschaduw, foundation, oogpotlood, lippenstift, bronze powder, mascara, lipgloss en nagellak in alle kleuren van de regenboog: lees dan vooral verder!
Ga op zoek naar alle make-up producten die je in huis hebt liggen. Denk ook aan schoudertassen, toilettassen, het laatje van het nachtkastje etc. Stal al die spullen eens uit op de keukentafel en maak een eerste sortering.

Er zullen spullen bij zijn die je echt al heel lang niet hebt gebruikt. Misschien een oogschaduw met een modekleur die volgens de smaakpolitie ‘niet meer kan’. Misschien kan je er iemand anders blij mee maken. Iemand die minder trendgevoelig is. Hoe dan ook; neem er afscheid van. Het kan ook gewoon weg natuurlijk.

Kijk ook eens naar welke producten niet meer goed zijn. Een uitgedroogd tubetje foundation of nagellak die je niet meer open kan draaien. Het kost alleen maar frustratie dat je spullen niet meer kunt gebruiken.

Je hebt misschien een hele berg make-up die overblijft maar waarvan je weet: ik gebruik het eigenlijk nooit. Want vaak pak je toch steeds dezelfde dingen. Oogpotloodje, mascara, wellicht een blush en misschien iets speciaals voor een feestje. Stel jezelf de vraag: gebruik ik het ook echt? Waarom heb ik vier zwarte mascara’s nodig?

Bedenk tijdens het opruimen dat het eigenlijk niet gaat om dat wat je weg wilt doen, maar om dat wat je wilt houden. Bekijk het positief. Je houdt vanzelf een selectie over waar je minder aan vast zit. Dat geldt uiteraard ook voor het minimaliseren van andere spullen.

*** En dan moet me nog even iets van het hart: jullie weten dat veel make-up eerst op dieren wordt getest. Zielig. Ik zou zeggen, probeer zoveel mogelijk te kiezen voor milieuvriendelijke en dierproefvrije producten. Maak van jezelf een kritische consument, kijk niet alleen naar het luxe, aantrekkelijke etiket op het potje, maar verdiep je ook eens in hoe het gemaakt wordt. Als je eenmaal weet hoe het zit, heb je geen excuus meer om weg te kijken. ***

Winkelwagen