Minimaliseer Maandag

Als je veel mooie bruikbare dingen hebt en je wilt toch graag wat minder spullen… Tja dan sta je voor een dilemma. Moet je dan alles zo maar wegdoen?

Je kunt dan voor jezelf een tussenstap toepassen.  Neem serviesgoed. Selecteer dat wat je echt gebruikt en mooi vindt. Stop de rest in een doos of box en zet deze weg in je opslag. Mocht je nou toch een favoriet schaaltje missen of een handig keukenhulpje dan kan je hem er altijd weer uithalen. Na een paar maanden weet je dan echt wel of je nog meer dingen mist uit de box. Heb je al een hele periode er niets uitgehaald, dan kan je de overige spullen met een gerust hart wegdoen. Hoe fijn is het als jouw spullen – in principe nog goed- een tweede leven krijgen bij een ander. Bij een nichtje dat op kamers gaat bijvoorbeeld ?

Dit werkt trouwens ook supergoed bij kleding. Vooral als je het lastig vindt te bepalen welke kleding je echt draagt of waar je over twijfelt. Laat alleen de kleding in je kast hangen waarvan je weet dat je ze het liefst morgen aan zou doen. Doe de kleding waarvan je zeker weet dat je ze niet meer draagt meteen weg aan bijvoorbeeld een goed doel. Doe de twijfelgevallen in een box of koffer en zet het tijdelijk weg. Zet een datum in je agenda om te checken of het definitief weg kan. Zonde om dit soort items in je kast te laten hangen. Het is dan veelal kastvulling. Je mist daardoor overzicht. Ondanks een volle kast kan het je dan het gevoel geven van ‘ik heb niets om aan te trekken’ of ‘moet nodig eens shoppen’. Door alleen over te houden in je kast dat je écht graag draagt voorkom je onnodige aankopen.

Winkelwagen