Minimaliseren kan op veel manieren…(deel 3)

Voordat ik begon met minimaliseren, heb ik er eerst veel over gelezen op internet. Denk aan blogs en ervaringsverhalen, maar ook aan tips en compleet uitgewerkte methodes. Ik had al vrij snel door wat bij mij wel of niet ging werken. Daarom ontwikkelde ik de Op Orde-methode. Ik kan natuurlijk niet voor jou bepalen wat werkt, maar er zijn naast de Op Orde-methode nog meer methodes waar je uit kunt kiezen. (Bijna allemaal overgewaaid uit Amerika, vandaar die Engelse benamingen.)

Vandaag: KonMari Method
Jullie kennen ongetwijfeld Japanse Marie Kondo. Ze heeft een boek geschreven dat ongekend populair is in Nederland en daarbuiten. Haar aanpak werkt ook heel enthousiasmerend. Even in mijn eigen woorden: van één onderwerp verzamel je alles dat je in huis hebt. Neem je kleding er eens bij. Maar dan ook echt álle kleding. Ook die in de dozen op zolder en de tassen onderin je kast. Je loopt alles na. En elke keer vraag je jezelf af: ‘Does it spark a joy?’ Met andere woorden: word je er blij en gelukkig van? Zou je dat truitje graag morgen willen dragen? Dan mag het – op een speciale manier opgevouwen – terug in de kast. Zo niet, dan kan het weg. Je zou kunnen zeggen; ik ga alles weg doen waar ik niets mee heb. Maar zij draait het dus om: je houdt in je huis en leven waar je je fijn bij voelt.

 

Zou deze manier van aanpak wat voor jou zijn?

Winkelwagen