Minimaliseren kan op veel manieren…(deel 5)

Voordat ik begon met minimaliseren, heb ik er eerst veel over gelezen op internet. Denk aan blogs en ervaringsverhalen, maar ook aan tips en compleet uitgewerkte methodes. Ik had al vrij snel door wat bij mij wel of niet ging werken. Daarom ontwikkelde ik de Op Orde-methode. Ik kan natuurlijk niet voor jou bepalen wat werkt, maar er zijn naast de Op Orde-methode nog meer methodes waar je uit kunt kiezen. (Bijna allemaal overgewaaid uit Amerika, vandaar die Engelse benamingen.)

Vandaag: Packing Party

Zeker als je gaat verhuizen, dan is dit een geweldige methode. Maar het vraagt wel veel tijd. Zo’n beetje alle spullen die je hebt, stop je in dozen. Je haalt er alleen uit wat je nodig hebt. Dus blijkt na zes maanden dat die acht paar schoenen nog steeds onaangeroerd in de doos zitten en heb je ze niet eens gemist, dan kunnen ze weg. Veel mensen doen onbewust een beetje aan deze methode. Ze pakken alles in voor een verhuizing. Er wordt een deel uitgepakt in het nieuwe huis en de overige veertig dozen worden tijdelijk op zolder gezet. Totdat ze er na een jaar achter komen dat de dozen nog steeds niet zijn uitgepakt. Zo maken onuitgepakte dozen soms meerdere verhuizingen mee.
Nadeel van deze methode is dat je er een jaar voor uit moet trekken om te weten of je spullen niet meer nodig hebt. Want zomerspullen gebruik je niet in de winter en winterspullen niet in de zomer, om maar eens wat te noemen. En het lijkt me ook wel bewerkelijk om alles eerst in dozen te moeten stoppen.
.

Wie heeft er ervaring met de Packing Party? Of wie lijkt dit júist een goede methode?

Winkelwagen