Oeps vergeten

Ken je het principe dat je niet meer weet vanaf de buitenkant wat er in een box of doos zit? Ik pakte deze mand van één van de planken bij de werkbank. Ik bemoei me in principe niet echt met dat gedeelte van de garage 😉  Mijn oog viel op deze mand en dacht: wat zit daar eigenlijk in? Dus ik pakte hem en probeerde het te bedenken. Na het openen zag ik de lamp erin zitten. Oh ja, een lamp die we gebruiken als er licht nodig is bij het klussen. Die gebruiken we zeker wel! Maar waarom het in een mand zit? Tis me een raadsel. En ook niet echt handig. Je zou bijna vergeten dat je hem had. Dus gaat ie niet meer terug in de mand. Maar krijgt het een ander plekje.

Over vergeten spullen gesproken… Tijdens de opruimfase van het minimaliseren kom je wel meer van dit soort boxen of dozen tegen. Van de buitenkant weet je vaak niet meer wat erin zit. In mijn geval was het iets dat we daadwerkelijk gebruiken. Maar het kan maar zo zijn dat je spullen tegenkomt die op zich prima zijn, maar die je niet gebruikt. Wat doe je ermee?

Stel jezelf de volgende vragen:

  • Wist je nog dat je dit bezat?

  • Ben je onlangs op zoek geweest naar dit item?

  • Denk je het binnenkort te gaan gebruiken?

Vaak vinden we het lastig dingen die op zich goed zijn, weg te doen. Maar mijn ervaring is dat het meeste van die spullen toch echt gewoon weg kan. Juist door afscheid te gaan nemen van dit soort ‘verrassingsspullen’ creëer je ruimte. Dan ga je de winst van een geminimaliseerd huishouden ervaren!

 

Winkelwagen