Recept voor Speculaas 

Nu de dagen korter worden en de bladeren van kleur veranderen, krijg ik altijd zin in speculaas. Bij deze het recept.

Ingrediënten voor een bakplaat
  • 500 gram zelfrijzend bakmeel
  • 400 gram (plantaardige) boter
  • 300 gram bruine basterdsuiker
  • Snufje zout
  • 5 theelepels speculaaskruiden (verkrijgbaar bij de bakker of supermarkt)
  • 1 geklutst ei (optioneel voor het bestrijken)
  • Amandelsnippers of hele amandelen voor decoratie
Bereiding
  1. Deeg maken: Kneed het zelfrijzend bakmeel, boter, bruine basterdsuiker, zout en speculaaskruiden samen tot een mooie bal.
  2. Uitrollen: Leg een vel bakpapier/ bakmat of beboter de bakplaat en plaats het deeg hierop. Druk het deeg plat met je handen.
  3. Bestrijken: Kluts het ei en bestrijk hiermee het deeg.
  4. Versieren: Maak met een vork een decoratief rooster in het deeg en bestrooi het geheel met amandelsnippers of druk er her en der een amandel in.
  5. Bakken: Bak de speculaas 20 tot 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Ingrediënten voor een springvorm (Ø 20-24 cm)
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram boter
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • Snufje zout
  • 2,5 theelepel speculaaskruiden
  • 1/2 ei (voor bestrijken)
  • Amandelsnippers of hele amandelen voor decoratie
Eet smakelijk!
Winkelwagen